Rouwverwerking Almere

angela-nollen-relatietherapie-almere-therapie1

Rouwbegeleiding en rouwverwerking in Almere

Je wereld staat plots stil en het zal nooit meer zo worden zoals het was.

Intens verdriet, verwarring, boosheid, het gevoel dat niets er meer toe doet. Het zijn een paar van de emoties die je kunnen overvallen als iemand die dicht bij je staat overlijdt. Je vraagt je af of je zo’n ingrijpend verlies wel kunt dragen en hoe je nu verder moet. Hier vind je meer informatie over rouwverwerking. Een proces waar iedereen op zijn eigen manier doorheen gaat.

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Het verlies van iemand die veel voor je betekent.

Je vader of moeder, je kind, je partner na een lang ziekbed, vlak na de geboorte of volkomen onverwachts bij een verkeersongeluk. Het zijn de allermoeilijkste momenten in een mensenleven. Want het betekent doorgaan met je leven, terwijl je diegene verschrikkelijk mist. De draad weer oppakken, terwijl je geestelijk veel pijn hebt.

Rouwproces

Het spreekt misschien voor zich, maar het is belangrijk om tijdens het rouwproces naar je eigen gevoelens te luisteren. Heb je behoefte aan alleen zijn, doe dat dan ook. Wil je juist praten, zoek dan een vriend(in) op of misschien iemand van lotgenotencontact.

Maak afspraken op je werk om je taken tijdelijk te verlichten en zeg tegen jezelf dat je even niet optimaal hoeft te functioneren. Probeer dingen te doen waardoor je tot rust komt, zoals wandelen, tuinieren of sporten. En het is goed om enige structuur in je dagelijkse bezigheden aan te houden: op vaste tijden eten en naar bed bijvoorbeeld.

Heb je behoefte aan meer informatie over rouwverwerking en kun je steun gebruiken, dan kun je met mij contact opnemen.

Angela

Contact met Angela


Therapie Almere
Therapie, relatietherapie
Therapie bij Angela
Wilhelm Rontgenstraat 14
1341 BC Almere
Aangesloten bij:

therapiepsycholoogrelatietherapeuten
Top